Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Κατά την  χθεσινή (06-04-09) συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βουλευτή κ. Αρ. Παυλίδη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης  κατά την παρέμβαση του μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ιστορικά δεν υπάρχει προηγούμενο μέσα σε τέσσερις μήνες η Βουλή να ασχολείται με τη σύσταση τριών εξεταστικών επιτροπών. Σαφέστατα τίθενται πολλά θέματα που άπτονται του πολιτικού κόσμου. Δεν θα υπεισέλθω σε ερμηνείες διατάξεων του ποινικού κώδικα γιατί βεβαίως ούτε τις γνώσεις αυτές έχω, αλλά και δεδομένης της μυστικότητας της ψήφου, νομίζω ότι, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι κατέθεσαν, όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Έχουμε ζήσει, εξάλλου τη σκληρή εμπειρία του ’89.
Θα ήθελα όμως, να καταθέσω κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική συμπεριφορά, περίεργη συμπεριφορά πολιτικών ανδρών, όταν βρίσκονται στην παντοδυναμία τους, γιατί δεν λαμβάνουν ποτέ υπόψη τους αυτό που ο λαός λέει: «χαιρέτα τους συμπολίτες σου όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».
Πριν από πέντε χρόνια ακριβώς, τον Μάρτη του 2004, παρέδιδα στην επίσημη τελετή το Υπουργείο, στον κ. Παυλίδη. Υπήρξα ο μακροβιότερος Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο. Του παρέδωσα όλους τους φακέλους, τη διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη, μετά από επίπονες προσπάθειες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σχέδιο που κατατέθηκε για τη ναυπήγηση των νέων σκαφών με το PFI (Private Finance Initiative)  για το περιβάλλον, τα είκοσι τέσσερα διατάγματα τα οποία εκπονήσαμε. Εκείνα που είχαν εγκριθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας και ανέμεναν την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως».
Δυστυχώς, ο κύριος Παυλίδης τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Όταν πήγε στη Ρόδο και τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, οι συμπολίτες του, γιατί δεν προχωράς το πρόγραμμα για την ακτοπλοΐα, που είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησε ότι «αυτό ήταν ένα πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».
Απεδείχθη ποιο ήταν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και εδώ οι ευθύνες είναι συλλογικά της συντηρητικής παράταξης. Η δαπάνη για την ακτοπλοΐα με 50 γραμμές, όσες περίπου είναι και σήμερα, ήταν το 2000 που παρέλαβα το Υπουργείο στα είκοσι εκατομμύρια. 20.000.000. Έφθασαν τα 23.000.000 το 2004. Το 2008 εκτοξεύτηκε  στα 100.000.000 η δαπάνη για τις ίδιες γραμμές, για την εξυπηρέτηση των ίδιων νησιών, με τη σημερινή κατάντια που όλοι ζούμε και γνωρίζουμε.
Όταν τελείωσε η επίσημη τελετή καθίσαμε οι δύο μας στο γραφείο και του είπα: «Όπως αντιλαμβάνεστε τους γνωρίζω όλους εδώ. Τους χειρίστηκα δεν με χειρίστηκαν. Πρόσεχε!» Το είπα γιατί πιστεύω σ’ έναν άνθρωπο που είναι χρόνια στην πολιτική ζωή, που έχει αγωνιστεί, που έχει δουλέψει, έχει τρέξει, έχει προτάξει τη φιλοδοξία να είναι εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, ότι έχει και εμπειρία και γνώση.
Ξέρετε τι κυκλοφορούσε μετά τον πρώτο χρόνο στα νησιά, στους ανθρώπους που γνωρίζουν; Ότι δεν ήταν ο κ. Παυλίδης Υπουργός, ο κ. Μανούσης ήταν Υπουργός. Αυτή ήταν η άποψη  η οποία κυκλοφορούσε. Ισχύει το ρητό  για την περίπτωση «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι». Περί αυτού πρόκειται.
Το τραγικό αυτού του κράτους είναι ότι δεν έχει συνέπεια. Και η συνέπεια που δεν έχει προς τους πολίτες στην παροχή υπηρεσιών είναι γιατί το κράτος δεν έχει συνέχεια.
Ο κ. Παυλίδης ήταν αλαζών, όπως ήταν και οι περισσότεροι το 2004, γιατί πίστευαν ότι είχαν παντοδυναμία. Και ο κ. Τατούλης που μιλάει τώρα  τι έκανε με τον κ. Παυλίδη; Το 1994 εγκαινιάστηκε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Λέσβου. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες, το  θεμελίωσα ως Νομάρχης το 1984, γιατί δεν μπορούσε να έρθει η Μελίνα, το εγκαινίασα το 1994 ως Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και το 2005 έβαλαν μια ταμπέλα, με απόφαση του κυρίου Τατούλη – τη συνηγορία του κυρίου Παυλίδη – ότι το έργο αυτό το έκανε η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η αλαζονεία. Κρυφά το έκαναν, νύχτα, χωρίς τελετή, και τοποθέτησαν  δε, δεξιά όπως μπαίνετε στην πόρτα, μια τεράστια ταμπέλα. Η ταμπέλα των εγκαινίων  του 1994 που λέει «επί Παπανδρέου, Μελίνας Μερκούρη…» κλπ  τοποθετήθηκε στη γωνία, δεν φαίνεται καθόλου. Αυτές είναι οι ημέρες δόξας, αυτή είναι η αλαζονεία τους.
Αγαπητέ κύριε Παυλίδη, πληρώνετε τα λάθη σας και κυρίως διότι πιστεύατε ότι το κράτος είναι της Νέας Δημοκρατίας και των ανθρώπων που είναι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι ο κ. Μανούσης. Το βίο και την πολιτεία του κυρίου την ξέρουν όλοι. Εσείς τι θέλετε να ανακατευτείτε με τέτοια υποκείμενα; Διότι περί αυτού πρόκειται.
Εγώ δεν θα πω αν είναι αλήθεια αν σας έδωσε 800,500,100. Δεν θα το ψάξω εγώ, θα το ψάξουν οι συνάδελφοι της επιτροπής της Βουλής. Είστε όμως απαράδεκτοι προς το λαό. Διαλύσατε την ακτοπλοΐα την καταντήσατε εκεί που την καταντήσατε και σήμερα οι Υπάλληλοι του Υπουργείου είναι στον ανακριτή για την ιστορία της Τήλου, που καταστρατηγήσατε διαδικασίες για να δώσετε στο φίλο σας τη γραμμή και να μη την πάρει ο μειοδότης».